Others

A fluid and very organized floor

A fluid and very organized floor

This story has as protagonists a young couple who returns to their city, Madrid, after residing abroad with their two children for many years. In the Chamberí neighborhood they find a flat that seemed to have stood still in time since it was built, back in the 60s of the last century. They knew how to see beyond the small rooms, the endless corridors and the complicated layout and trust that some changes would make the most of their potential and fit perfectly with them. To turn this ugly duckling into the home of their dreams, the couple went to the AMÁSL architecture studio, which with a good reform made their dreams come true.

The first thing they did was to divide the apartment into two large areas: a public one, with open spaces, where the living room, kitchen and dining room is located; and another more private, with the bedrooms and bathrooms. Joining both, the transition spaces that were used to place shelves and cabinets and generate storage areas. The doors of the rooms go to the ceiling, being able to hide completely when they are open, and the floor of the whole house is the same, to give visual continuity. The studio has opted for white for the whole house to create a canvas on which their new tenants can go tracing the history of their lives in their new home. This monochrome is present in all rooms except the children's rooms, where a green permeates the walls of hope. The result is a comfortable, bright and cozy home. A happy ending.

www.estudioamasl.es
Photos: Carlos Antón

It may interest you:

- Bye, office. Hello home

- An urban, young and flexible apartment

- A floor of 60 m2 adapted to a family

- Before and after: changing the image of an outdated floor

Advertising - Continue reading below Entry

The AMÁSL studio has renovated this Chamberí apartment, in Madrid, to adapt it to a family. The aisles have been used to put storage space.

Open minded

The previous floor had many rooms, but very small. The study demolished the partitions to create common areas with shared spaces.

Kitchen

The kitchen is open to the living room. The furniture is from Santos.

Nerve center

The island defines the kitchen space, keeping the plant open concept.

All in one

Living room, dining room and kitchen share space.

Design

The furniture comes from Camino a Casa Steelcase and Vitra.

Visual continuity

The same floor has been placed in all rooms, to establish a visual fluidity between them.

Main bedroom

White, gray and light wood make up this relaxing atmosphere.

Custom

Several furniture was custom designed to take advantage of the space.

Dressing room Open doors

To enhance the feeling of spaciousness, the doors were extended to the ceiling.

Minimalist bathroom White and wood Kid stuff

View of the entrance to one of the children's bedrooms.

Green hope

White is predominant throughout the house, except for children's rooms, which were painted a bright green.

To infinity… Case study

View of the children's study area.

Second bathroom

With mirror with built-in light.

Mosaic

Shower detail.

Plan before Later plane